Dijelimo znanje sa studentima

U suradnji s Veleučilištem Baltazar iz Zaprešića, tvrtke Presscut i Medianet organizirale su projekt terenske nastave za studente Veleučilišta.

Medianetovci s dugogodišnjim iskustvom, Hrvoje Prpić, Voditelj odjela istraživanja tržišta i Denis Strelar, Koordinator analitike i istraživanja, održali su 27.4. prvo predavanje na temu Metodologija znanstvenih istraživanja i pokazali studentima kako u Medianetu provodimo terenska istraživanja.

Objasnili su osnove metodologije znanstvenog istraživanja, kako osiguravamo da istraživanje bude pouzdano i valjano te da se rezultati mogu poopćiti na cijelu populaciju čije mišljenje nas zanima. Pokazali su kako teče proces provedbe istraživanja od definiranja ciljeva, postavljanja hipoteza, odabira metode, sastavljanja i unosa anketnog upitnika u online sustav za anketiranje , određivanja uzorka, anketiranja, obrade rezultata te izrade finalnog izvještaja.

Primjena navedenog u praksi izazvala je najviše zanimanja kod studenata, no posebno zanimljivo bilo je upoznati korake koji vode do završnog izvještaja, a  zahtijevaju predan, standardiziran i pomno osmišljen rad u pozadini, što su prepoznali i naši brojni korisnici.

Nismo stali na teoriji – anketa je provedena i među polaznicima radionice, a rezultati su pokazali stopostotno zadovoljstvo ispitanih. Studenti su predavanje ocijenili korisnim i izrazili želju za dodatnim edukacijama na temu mjerenja i evaluacije komunikacije.

Komentirajte

Možda će vas zanimati