O nama

Najlakši način da doznate što
o vama govore mediji

 

Od davne 1989. godine do danas pozicionirali smo se kao prva i vodeća agencija za praćenje medija u Hrvatskoj. Danas, nakon trideset godina sustavnog unapređivanja usluga, našim korisnicima osiguravamo najmodernije, brzo i pouzdano praćenje medija 24 sata na dan, 7 dana u tjednu, ali i mnoge druge usluge.

Razvili smo i nastavljamo kontinuirano razvijati inovativne analitičke tehnologije koje kombiniramo s dugogodišnjim iskustvom naših vrhunskih profesionalaca te svakodnevno pružamo najbolju uslugu media monitoringa i analize medija. Pratimo sve, a vama prenosimo ključno. Od tradicionalnih medija – tiskaradija i televizije – pa sve do sadržaja s internetskih portalamedijskih izvještaja i društvenih mreža.

Svojim korisnicima jamčimo najvišu kvalitetu usluge i najkraće rokove isporuke. Uvijek smo u koraku s najnovijim razvojem tehnologije, prepoznajemo vaše potrebe i pružamo vam podršku u kriznim trenutcima. U Presscutu također možete potražiti usluge koje su najnoviji tehnološki trendovi poput Newton dictatea i data mininga. Konstantno širimo usluge kako bismo vam omogućili čim bolje poslovne i komunikacijske rezultate. Rastemo i razvijamo se zajedno s našim dugogodišnjim korisnicima, a korak usklađujemo i sa svakim novim.

Presscut kroz povijest

1988-1991

Postojalo je i doba kada je Presscut u svojim početcima pratio medije bez napredne tehnologije kao što to čini danas. Tada je u usporedbi s današnjim pametnim telefonima vladalo nevjerojatno skupo i neusporedivo sporo „osobno računalo“, a onda smo i prvi put čuli za riječi „Microsoft“ i „colour monitor“.

Gotovo je nemoguće poštovati rokove mjesečne isporuke. Servis i održavanje IT opreme obavlja se u Austriji, u tadašnje vrijeme udaljenoj 3 – 4 sata putovanja u jednom smjeru, dok se vrijeme štedi uvođenjem fotokopirnog stroja čime škare gube svoju važnu ulogu u našoj svakodnevici.

history
1992-1996

Presscut nastavlja napredovati u korak s vremenom te umrežuje svoja računala i otkriva podatke pohranjene u javnim podatkovnim bazama koje tada također prvi put počinje upotrebljavati.

Internet se proširuje na široku publiku, zato Presscut kupuje modem i otvara svoju prvu e-adresu! Klijenti razmišljaju o tjednim isporukama, a mi razmišljamo o smislu života jer spajanje na internet traje cijelu malu vječnost. S oduševljenjem šaljemo prve odabrane medijske objave računalom.

history
1997-1999

Kreće nova era press clippinga uz skeniranje novina i slanje e-poštom, no kako je još u tim vremenima riječ o novoj tehnologiji, sve izvještaje ipak ispisujemo te šaljemo poštom našim klijentima „za svaki slučaj“. Gotovo je vrijeme kada su klipovi za isporuku klijentima svakodnevno čekali u tisućama košuljica registratora na kultnom „zidu za dostavu“ od kojeg se sada i opraštamo.

Potpuno smo uhvatili val informatizacije. Instalira se prva podatkovna baza, izrađujemo produkcijske aplikacije i uvodimo automatiziranu isporuku e-poštom. Nabavljamo prvi skener za dokumente koji može obratiti 30 stranica novina u minuti, no sve nas i dalje muči tadašnji format Vjesnika i cijena skenera kojim bismo ga mogli obraditi.

history
2000-2009

Uživamo u rezultatima rada na informatizaciji i izrađujemo kolekciju korisničkih programa i podatkovnih baza članaka i medija na korisnikovoj opremi tako da jedini Presscutov IT-ovac svaki dan klijentima instalira programe i nije ga moguće pronaći u uredu. Mi koji jesmo u uredima, nakon sedme seobe stalno se nastanjujemo u današnjim prostorijama u Domagojevoj ulici u Zagrebu. 

Presscut počinje živjeti i na internetu izradom prve verzije web-stranice na kojoj se trenutačno nalazite. VHS kasete spremamo u garažu jer počinjemo digitalno snimati i spremati radijske i TV programe. Uvodimo „totalni monitoring“, a cilj nam je sav sadržaj iz medija pretvoriti u tekst koji bi zatim pretraživao stroj. Također razvijamo sustav aplikacija za obradu medija te softver za prepoznavanje govora. Od početnih nekoliko osobnih računala postajemo suvremeni podatkovni centar koji danas kontinuirano dograđujemo.

history

Presscut d.o.o. za medijske i tržišne komunikacije,
Zagreb, Domagojeva 2
Upisan u registar Trgovačkog suda u Zagrebu

MBS: 080149581
OIB: 34672089688
Porezni broj: 0274674

Temeljni kapital: 100.000,00 kn
Uprava:
Predsjednica: Jasmina Garaj Golubiček
Članica: Jelena Hadžić 

Žiroračuni:
HR0424840081101612302 kod Raiffeisenbank Austria d.d. Zagreb
HR8423600001101498363 kod Zagrebačke banke d.d. Zagreb

Newton media group

Newton media group

Ljubljana

Slovenija

Kliping d.o.o.

Skoplje

Sjeverna Makedonija

Kliping Skopje d.o.o.e.l.

Sarajevo

Bosna i Hercegovina

Kliping BH d.o.o

Bratislava

Slovačka

NEWTON Media, s.r.o

 

Članovi smo Newton Media grupacije, jedne od najjačih media monitoring sila u Europi. Tijekom više od 20 godina djelovanja Newton Media prepoznat je kao jedan od najprogresivnijih i najpouzdanijih europskih partnera medijske industrije.

Vjerni smo ideji kako bi ljudski uvid uvijek trebao ostati u središtu analize medija i medijskih informacija te istodobno razvijamo inovativna tehnološka rješenja za praćenje i analizu kako bismo za svoje korisnike postigli najbolje moguće rezultate.

Upoznajte naše partnere uz čiju pomoć pružamo najbolju media monitoring uslugu u Hrvatskoj!

Hrvatski partneri Regionalni partnerilogo