Terenska nastava u Presscutu

Presscut nastavlja dobru suradnju s Veleučilištem Baltazar Zaprešić u vidu terenske nastave u realnom sektoru.

Ovoga puta u posjet su nam došli studenti specijalističkog studija Komunikacijski menadžment, te smo za njih pripremili temu kako i zašto se priključiti u izradu i provođenje EU projekata.

Presscutova direktorica Jelena Hadžić i voditeljica projekata Marina Baralić studentima su približile postupak pronalaska, osmišljavanja i sudjelovanja u projektima EU.

Objasnile su definicije EU fondova, što su to pozivi za ponude, te kako se snaći u njima, kako izvještavati u projektima i koji su to korisni resursi u pisanju projekata.

Studenti su upoznati i s insajderskom stranom sudjelovanja na našem MELIA Observatory projektu usmjerenom na medijsku pismenost i obrazovanje, od načina suradnje s  partnerima, kako je zamišljen projekt, koji su zadaci postavljeni, koja je trenutna projektna faza, a posebno zanimljivi bili su im proizvodi projekta koji su pred dovršetkom.

„Imali smo priliku ina konkretnom primjeru uvidjeti obujam i kompleksnost provođenja EU projekata“, zadovoljno je zaključila jedna od studentica.

Naša suradnja s Veleučilištem Baltazar Zaprešić ponovno kreće na jesen kada očekujemo nove susrete na terenskoj nastavi i nove razmjene praktičnih znanja.

Komentirajte

Možda će vas zanimati