Putem projekta MELIA Observatory Presscut sudjelovao u 4. Danima medijske pismenosti

Ove se godine Presscut pridružio 4. Danima medijske pismenosti, i to putem radionice MELIA Observatory Workshop on Media Literacy and Media Education – Slovenia, Croatia, Serbia, Montenegro, Bosnia and Herzegovina.

Radionicu su organizirali naši partneri na projektu MELIA Observatory s Fakulteta za uporabne družbene študije v Novi Gorici iz Slovenije. Projekt MELIA Observatory bavi se uspostavljanjem opservatorija medijske pismenosti koji će ponuditi instrumente za kritičko promatranje medijskog sadržaja, alate za edukaciju te preporuke za poboljšanje medijske pismenosti.

Radionica je održana u petak 23.  travnja 2021. putem videokonferencije i trajala je više od tri sata.

Više od 50 sudionika iz pet zemalja poslušalo je izlaganja Srečka Zakrajšeka i Mire Peteka iz Slovenije, Lane Ciboci, Dražena Hoffmanna i Marina Ileja iz Hrvatske, Bobana Tomića i Ane Mirković iz Srbije, Vuka Vukovića i Elvire Ceković iz Crne Gore te Enesa Osmančevića, Edina Skokića i Anide Sokol iz Bosne i Hercegovine.

Politizacija medija, trend smanjenja profesionalnih kriterija u novinarstvu, propaganda i lažne vijesti problem su u svim državama, složili su se govornici, te je nužna suradnja i pomoć pri definiranju smjernica za donositelje politika u zemljama dunavske regije.

Komentirajte

Možda će vas zanimati